”Den danske delegation, er hvad judo handler om” – EJU Seminar didaktik og pædagogik

til .

Citatet stammer fra Franco Capelletti og Vicente Carratalá, seminarinstruktører. Især sidstnævnte er der mange danskere som kender fra hans optræden på et seminar i forbindelse med Gerlev Idrætshøjskoles Judosommerkursus 2012. De to herrer lagde mærke til den danske delegations glæde ved og evne til at opnå andet positivt profit end judo, under træningerne, diskussionerne osv. Det er altid dejligt at modtage ros fra de bedste, for den indsats man yder og den person man er.

Det var med store forventninger, at vi mødte frem til EJU seminaret i Bruxelles. Sammen med deltagere fra Norge, Belgien, Polen, Skotland, Rusland, Spanien, England, Tjekkiet,

Frankrig og naturligvis værterne Belgien blev vi introduceret for nogle andre tilgange til judo. Med udgangspunkt i forskning, konkrete øvelser, teorier, fysiologi og meget andet.

Lørdagen startede med nogle fifs til, at inkludere kata i den daglige judotræning, ligesom man fik nogle fifs til, at gøre den nødvendige katatræning lidt mere spiselig, eksemplificeret igennem øvelser der stimulerede udøverens intuition mere end denne evne til at lære udenad. Der blev her, ligesom alle andre træning plads til diskussioner og alle som havde input, kom med disse.

Forskellige foredrag i løbet af lørdagen gjorde det tydeligt for os, hvor langt mange af de andre judolande er fremme i deres viden om judo. Der ligger mange års forskning og vidensudveksling til grund for hvad andre lande ved om ting som aldersrelateret træning, alders-specifik træning osv. Derudover afholdtes der et ganske interessant foredrag om videnskaben bag judoens vigtigste, fysiske element, nemlig balancebrydningen (kuzushi). Dertil hvordan man påvirker tyngepunkt, omdrejningspunkt osv.

Skotland og DanmarkDen sidste dag bød på et fint foredrag af Fabio Capelletti som introducerede sine tanker og erfaringer i, at bruge judo som et værktøj til fysisk og psykologisk udvikling af børnehavebørn (3-5 år).  

Programmet var mere omfattende end referatet umiddelbart afslører. Vi kan dog sige, at vi er glade for, at rejse hjem med nogle fantastiske nye forbindelser. Eksempelvis den uddannelsesansvarlige for det britiske judoforbund, Joyce heron opfordrede os til at bruge hende og hendes netværk, til at opsøge viden om uddannelsesområdet, indenfor judo. Ligeså vi blev opfordret af Bénédicte Rouby, til at deltage igen. Hun vil så at finde nogle relevante emner på et EJU Trænerseminar som kunne afholdes i Danmark!

Alt det fede er opfundet, det ligger derude - vi skal bare opsøge det. Og judofolk er de mest åbne og positive der findes. 

Kontaktoplysninger

Judo Danmark
Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

Telefon: (+45) 4326 2920
Fax: (+45) 4326 2919
E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Find os på Facebook

Judo Danmark på Facebook