Dødsfald - Gunnar Harpsøe Ebeltoft

til .

 

Gunnar Harpsøe, medgrundlægger af Ebeltoft judoklub er død 87 år gammel.

Gunnar tog fra Midtjylland til København, hvor han fandt sin kone Gudrun, og videre til Vordingborg. I Vordingborg blev han medlem og var i mange år formand for Vordingborg judoklub. Her fik han også 2. DAN.

Gunnar var uddannet mineingeniør i marinen. Han blev flyttet til Dråby minedepot ved Ebeltoft 1970.

IMG 0298

I Ebeltoft var en lille flok blevet enig om at byen manglede en judoklub og var gået igang med oprette deres egen i 1969. Den 20. marts 1970 blev Gunnar præsenteret på et bestyrelsesmøde, som kommende instruktør og medlem.

Judoklubbens historie er også Gunnars historie de næste mange år.

Gunnar blev formand 10/11-1970 på den første generalforsamling for Ebeltoft Judoklub.

Denne post beklædte han til 6/4-1998 godt og vel 28 år.

Klubben havde i starten svære betingelser, de andre idrætsgrene vil ikke have klubben med i et fælles halprojekt og kommunen vil ikke stille byggegrund til rådighed, så klubben kan bygge deres eget klubhus. Der er ingen kommunalt tilskud på dette tidspunkt, udover det der er til håndbold og fodbold.

Gunnar og bestyrelsen kæmper bogstaveligt talt en hård kamp for at få en klub. De må træne i Gunnars garage, på gamle måtter!

I 1976 lykkes det at købe en nedlagt lade og stald. Gunnar er en kæmpe drivkraft og det lykkes at få lavet en klub med hjælp af over 6.000 frivillige timer.

Gunnar var en meget karismatisk sensei, hans militær baggrund skinner igennem i disciplinen i klubben. Men fik et nakkedrag, hvis man snakker, mens der bliver undervist. Vi vidste det var fortjent og tog det med oprejst pande, men der var altid stor ros til dem, der gjorde det godt.

Gunnar var en fantastisk underviser og var specielt god til at få gejsten frem de unge piger og drenge.

Når man vandt en kamp, til stævne, var man sikker på at få et klap på skulderen og et dask i nakken, hvis man tabte fik man et skulderkram og et trøstede ord.

Til træning har mange hørt de udødelige ord "ja ja, viljen ser hvor Herre på - og giver kraften vinger" så vidste man godt, at man havde lavet noget skrammel.

Han har gennem tiden betydet meget for de mange unger der gik over klubbens måtter og han fik rettet op på en hel del af byens vanskelige ungdom, det var en kendt sag at Gunnar holdte lige meget af alle os ungerne.

Gunnar fik Ebeltofts hæderspris i 1974, en Lodvig, for sit ungdomsarbejde i klubben.

Ære være hans minde.

Henrik Moeslund

Ebeltoft judoklub

 

Kontaktoplysninger

Judo Danmark
Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

Telefon: (+45) 4326 2920
Fax: (+45) 4326 2919
E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Find os på Facebook

Judo Danmark på Facebook