Judokæmpere fra Ørsø på spændende tur til Frankrig

til .

I efteråret 2011 modtog formand og træner Helle Kirketerp fra Ørsø Judoklub en spændende mail fra Perigny, La Rochelle i Frankrig.

10733652 10203878969828553 1611834742 nI den franske by var man i gang med at starte en judoklub og initiativtagerne til denne klub ønskede at udveksle erfaringer med den nordjyske klub, bl.a. havde franskmændene besøgt Ørsø Judoklubs hjemmeside. I stedet for at overføre mailen fra Frankrig til slettet post greb Helle muligheden for at få en spændende kontakt til fransk judo. Dette blev indledningen på et venskabsklubsamarbejde og tre år senere kunne femten kæmpere, trænere og forældre tage plads i bussen på vej imod Frankrig til det første besøg i venskabsklubben i La Rochelle ved den franske Biscayabugt. Turen var blevet mulig med støtte fra Lions Club, Dronninglund, Nordex Food og Jyllands Automatservice samt klubbens skiltesponsorer.

Da Ørsø Judoklub, efter 23 timers buskørsel, ankom til Perigny, La Rochelle, fik de en varm velkomst af de franske værter, som glædede sig over, at danskerne ville tage den lange tur til Frankrig for at besøge den franske klub. Klubben havde siden starten i 2011 udviklet sig til en klub med 350 medlemmer, hvilket efter danske forhold er særdeles imponerende. Klubben rådede også over kompetente trænere, hvilket ørsøkæmperne oplevede ved de fællestræninger, som der var arrangeret. Ligeledes på lederplan var der god inspiration at hente. Under venskabsbesøget var der besøg af La Rochelles viceborgmester, som udtrykte begejstring for det nye klubsamarbejde. Samtidig blev der mulighed for en spændende rundvisning i La Rochelle, som er en smuk gammel by fra 1300-tallet – meget anderledes end de små nordjyske landsbyer, som de unge ørsøkæmpere er vant til at færdes i.

Ved besøgets afslutning var der tid til udveksling af mailadresser, uddeling af gaver og rosende ord. Både de franske værter og Ørsø Judoklub håber meget, at det bliver muligt med et genbesøg i Danmark – turen til Frankrig var en stor oplevelse for alle deltagere.

Kontaktoplysninger

Judo Danmark
Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

Telefon: (+45) 4326 2920
Fax: (+45) 4326 2919
E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Find os på Facebook

Judo Danmark på Facebook