Flere unge blev klædt på til lederrollen

til .

”Jeg forstår klubben bedre og hvilke udfordringer der er. Jeg har fået en bedre forståelse af, hvordan klubben kan overkomme udfordringer og fået ideer til næste skridt for klubben”.

Dette er ét af udsagnene fra kursisterne, der i lørdags deltog i 1-2-idrætslederkusus i København.

Lørdag den 19. april afholdte DJU i samarbejde med andre mindre forbund og DIF tredje 1-2-idrætsleder kursus for unge eller nye ledere. Greve Ju-Jutsu Klub var stærkt repræsenteret på kurset med 5 ud af 11 deltagere.

Mange klubber kæmper med at finde frivillige, som har mod på at indgå i opgaverne omkring klubben. Ofte handler det om, at frivillige ikke er klar over, hvad det kræves af den enkelte at indgå i forenings- eller bestyrelsesarbejdet. Flere klubber kæmper også med at fastholde de unge i klubben. Her kan det handle om at de unge ikke bliver involveret i klubarbejdet og dermed fastholdt og motiveret. 

Kurset i lørdags blev afholdt med god succes. Kursisterne kom igennem emner som foreningsforståelse, dig som leder, kommunikation og adfærd samt fra idé til praksis. Kurset vekslede mellem oplæg fra forskellige udviklingskonsulenter, diskussioner og øvelser.

  

Herunder kan du læse nogle af udsagn fra kursisterne om kurset i lørdags:

”Jeg har fået et godt indblik i hvilke udfordringer og aspekter man skal tage til sig for at forstår og udvikle klubben”.

”Jeg er blevet inspireret til at samarbejde på tværs af idrætter”.

”Jeg har fået en bedre tro på, at jeg har de kompetencer – at det er nok til at være i bestyrelsen og at jeg kan bruge min uddannelse, hvis jeg tænker sig som”.

”Jeg har fundet ud af hvilken type jeg er og hvorfor klubben ser ud som den gør. Jeg har fået idé…- jeg skal hjem og tage fat i en forælder, som er en anden type leder end mig og få vedkommende ind i bestyrelsen”.

Det forventes at næste kursus afholdes i efteråret 2016, så hold øje med datoen så din klub kan sende nogle deltagere af sted.

 

 

Kontaktoplysninger

Judo Danmark
Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

Telefon: (+45) 4326 2920
Fax: (+45) 4326 2919
E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Find os på Facebook

Judo Danmark på Facebook