Sølvmedalje ved EM for cadet

til .

Mathias Madsen har i dag opnået et rigtig flot resultat. Mathias har kæmpet sig frem til en sølvmedalje ved EM for cadet.

Se Judodanmarks pressemeddelelse ved at trykke på læs mere. 

Stort tillykke til Mathias med det flotte resultat.

 

 

Pressemeddelelse

Sølv til Mathias Madsen ved U18-EM i judo 17-årige Mathias Madsen fra Brønshøj Judo Club har i dag vundet sølv ved Europamesterskaberne for U18 i Vantaa, Finland. Det var en topmotiveret Mathias Madsen, der drog af sted til EM, sæsonens højdepunkt. Medaljer ved samtlige europæiske turneringer, han havde deltaget i under forberedelserne, havde banet vejen for en seedning, der skulle udnyttes maksimalt. Seedningen betød, at Mathias sad over i første runde. Derefter fulgte sejre over Teodosio fra Portugal og, efter forlænget kamptid, den stærke franskmand Christopher Mvuama, der vandt over Mathias i semifinalen ved Bremen Masters tidligere på sæsonen. I semifinalen ventede verdensranglistens nr. 1, ungareren Peter Arvai. Med klog, fokuseret og taktisk judo lykkedes det imidlertid Mathias at besejre den stærke ungarer. Finalepladsen – og dermed Danmarks første medalje nogensinde ved et Europamesterskab – var sikret. I finalen stod Mathias overfor Dzhafar Kostoev fra Rusland. I en meget tæt kamp, hvor Mathias blandt andet fik straffet russeren for
passivitet hele tre gange, lykkedes det imidlertid Kostoev at score akkurat nok til en sejr.

Landstræner Miguel Lopes er ikke i tvivl, når han bliver spurgt om forklaringen på succesen for Mathias.
”Vi har lagt en plan for sæsonen. En plan for, hvordan der skulle trænes, og hvad der skulle fokuseres på. Den plan har Mathias fulgt til perfektion, også når det har været hårdt. Det er skønt, at sådan en indsats nu bliver belønnet,” siger Miguel Lopes. Hovedpersonen er også godt tilfreds og glæder sig til lidt sommerferie.
”Det er det her, vi har trænet frem imod, så det er fantastisk, når det lykkes,” siger Mathias Madsen, der 1. januar bliver U21-kæmper og endda formentlig skifter vægtklasse fra -90 til -100 kg. ”Mathias har et stort potentiale. Han vil virkelig kampene og er ligeglad med, hvem han står overfor. Jeg glæder mig til at se hans udvikling i U21,” siger Miguel Lopes.

 

Kontaktoplysninger

Judo Danmark
Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

Telefon: (+45) 4326 2920
Fax: (+45) 4326 2919
E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Find os på Facebook

Judo Danmark på Facebook