Dødsfald - Bent Jacobsen

til .

 

Judo Danmark har modtaget den triste besked, at Bent Jacobsen ikke længere er blandt os. 

 

Til jer der ikke kendte Bent Jacobsen, så var han født i 1929.

Han var en af pionererne i Dansk Judo. Og var medlem af Københavns Judoklub, (omkring 1954)  efter en masse stridigheder i unionen valgte han, at forlade DJU og startede sin egen private Judoskole op.

Han har lavet flere bøger om judo, og i mange år var de bøger det eneste der var på dansk.

 

En kæmpe ildsjæl, er her ikke mere, æret være Bents minde.

 

Bents begravelse finder sted lørdag d. 3. december i De Gamles By.

 

Læs Jørgen Sørensens mindeord inde i nyheden.

 

I går mistede jeg og den danske judo verden et ikon. Bent Jakobsen sov stille ind. Bent har i 48 år været min judo træner og mentor. Han var aktiv helt op til en blodprop for ca. 2 år side lænkede ham til en kørestol.

 

Han drev Budokan Judo skole i mange år, hvorefter han var træner sammen med mig i Tåstrup judo klub og sidst i Brøndby Judo Klub. Han var en utømmelig kilde til inspiration og motivation. Især da jeg og Claus Hartmann Lund, startede Judo4all også kaldet special needs Judo.

 

Bent har altid haft en markant holdning til judo/budo i Danmark, men hans engagement og kærlighed for sporten viste sig i hans træning og tiden han brugte samme med mig og mange andre judo elever når vi deltog i turneringer og træningslejre.

 

 

Jeg vil sørge over tabet af Bent som ven, mentor og sensie, men glædes over at have være så priviligeret at have kendt Bent i så mange år. Nogle mennesker sætter store aftryk i ens liv - Bent er en af dem. Ære være hans minde.

Kontaktoplysninger

Judo Danmark
Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

Telefon: (+45) 4326 2920
Fax: (+45) 4326 2919
E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Find os på Facebook

Judo Danmark på Facebook