Parajudo for synshandicappede i Danmark

til .

Aaargghhh!-lydene var der mange af, da Judo Danmark sammen med Parasport Danmark og Vejle Judo Klub inviterede til den første træningssamling for synshandicappede.

 

DGI Huset i Vejle dannede rammen omkring træningssamlingen, der var en del af den internationale judoturnering Matsumae Cup, med over 300 kæmpere fra Europa og Japan.

Vejle Judo Klub var de lokale værter, der sikrede en flot ramme for de ni danske parakæmpere, der blev grundigt indført i judosportens mange greb, bevægelser og kropslige udfordringer af den svenske landsholdschef i parajudo, Martin Pernheim. Sverige har igennem en årrække arbejdet med judo for personer med synshandicap, og den svenske træner var da også imponeret over den danske standard og engagement i judosporten.

TV Syd var med og lavede dette indslag fra arrangementet her

Perspektiverne er store, fordi parajudo er identisk med almen judo, og atleter med synshandicap kan derfor træde ind i den lokale klub og hurtigt blive en del af den daglige træning og judomiljøet i Danmark.

Med en velgennemført træningssamling arbejder vi nu på at lave sommerlejr for personer med synshandicap.

Peter Kock Hansen                             Karina Sørensen

Mobil: 20321418                                Mobil: 23102922

Mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.                       Mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Mere info om parajudo kan findes ved henvendelse til udviklingskonsulenterne i Parasport Danmark og Judo Danmark:

 

Kontaktoplysninger

Judo Danmark
Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

Telefon: (+45) 4326 2920
Fax: (+45) 4326 2919
E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Find os på Facebook

Judo Danmark på Facebook