First mover

til .

Igen i år havde Judo Danmark fokus på Kvindernes Internationale Kampdag – som vi kalder Kvindernes Judokampdag. Dette blev markeret bl.a. ved at lave en promoveringsvideo, som blev delt på Judo Danmarks facebookside samt på European Judo Union’s  (EJU) facebookside. Flere judoklubber i Danmark valgte at støtte op om tiltaget og afholdte Åbent Hus for alle piger og kvinder i klubben og i lokalområdet.

Kvindernes Judokampdag 2017 var en succes hos de deltagende klubber
De klubber, som valgte at bakke op om Kvindernes Judokampdag 2017 havde stor succes med det. Helt op til 25 ekstra piger og kvinder var på måtten i én klub denne dag. Dette var tilfældet i Jetsmark Judoklub, som de skrev på deres facebook:

”Kvindernes Judokampdag; - en stor succes i Jetsmark Judoklub”
”Hele 30 kvinder/piger i alderen fra 7 til plus 25 år deltog i aftens træning, mens andre frivillige (damer) tilsluttede sig ”Kampdagen” med atter en tjans i køkkenet, - uden mænds indblanding, for at betjene deltagerne i den planlagte pause, hvor holdet blev forkælet med drikkevarer, kage og frugt…”
”Til daglig træning mønstre klubben 4-5 piger samt en enkelt voksen kvinde…”

Læs hele opslaget her

Også i Judoklubben Mitani blev dagen en succes. 10 nye piger og kvinder var trukket i gier for at være med til den sport, som vi synes er så fantastisk. Der blev svedt og grint undervejs i træningen. Der var selvfølgelig også plads til saftevand efterfølgende. Se flere billeder fra dagen her

Pigerne og kvinderne i Helsingør Judo Klub havde også en super fed pigetræning med 20 deltagere. Her var både søskende, veninder og mødre, som ellers har haft svært ved at finde vejen ind på måtten tidligere, taget med til træning. Måske vi vil se flere af dem på de faste træninger i Helsingør :)

First Mover

Judo Danmark sendte promoveringsvideoen til EJU med en opfordring til at andre lande ligeledes markerede dagen. EJU valgte at dele vores video på deres facebookside, hvorefter der blev posted mange opslag fra forskellige lande set ud fra kampdagens perspektiv. Judo Danmark er derfor stolte over at have sat initiativet i gang og sat ekstra fokus på judo for kvinder. Som mange ved er Judo Danmark i gang med at forhandle 4-årige strategiaftaler (2018-2021) med Danmarks Idrætsforbund. Vi kan her afsløre, at judo for piger og kvinder vil være et af fokusområderne i strategiaftalerne, så vi kan fastholde og rekruttere flere piger og kvinder til vores sport.

Vi håber, at endnu flere klubber vil bakke op om tiltaget i 2018

Ser vi på medlemstallene, så er der cirka 25 % piger og kvinder i vores sport. Det er selvfølgelig dejligt, at mange drenge og mænd dyrker judo, men lad os nu se om vi ikke også kan fastholde vores piger og kvinder ved at lave noget særligt for dem samt få flere piger og kvinder til at få øjnene op for de kvaliteter, som vores sport indeholder.

 

 Spørgsmål kan rettes til udviklingskonsulent Karina Sørensen, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. / 2310 2922.

Kontaktoplysninger

Judo Danmark
Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

Telefon: (+45) 4326 2920
Fax: (+45) 4326 2919
E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Find os på Facebook

Judo Danmark på Facebook