Kampsport og Læring

til .

Sammen er vi stærkere. Forbundene for Karate, Judo/Ju-Jitsu og Brydning opstarter sammen med Center for Kamp og Kultur samt Forandring gennem sport Åben skole projektet Kampsport og Læring.

Kampsport og Læring vil anvende Åben skole til at levere noget til skoler, elever og lærere, som de ikke har i forvejen. Mange har ikke en forforståelse for kampsport, da de ikke kender fagord, regler og teknikker mv. Derved underviser mange lærere ikke i kampsport, da det er ny arena for dem, selvom kampsport, kropskontakt, brydeaktivitet og kropsbevidsthed mv. er nævnt flere steder i Undervisningsministeriets læseplan for idrætsfaget.

Vi ønsker at levere ind i idrætsfagets kompetencemål for elevernes færdigheder og viden. Dvs. vi giver elever og lærere ny viden om hvordan kampsports fagord, som fx grounding, selvbeherskelse, selvtillid, respekt og disciplin kan anvendes til at give læring om kropsbasis med fokus på bevægelsesudtryk, balance, samarbejde, tolerance, fairplay, robusthed og meget mere. Vi kommer med et struktureret bevægelsesforløb til eleverne og kompetenceuddannelse til lærerne. Derved kan kampsport efterfølgende leve bæredygtigt på skolerne, så det kan indgå i idrætsfaget på linje med andre idrætter.

Næste trin

Perioden op til næste skoleår skal anvendes til at forberede et fælles træner- og undervisningskoncept, samarbejdsaftaler med kommuner og skoler samt at søge fondsmidler til at finansiere Kampsport og Læring.    

Spørgsmål kan rettes til udviklingskonsulent Karina (Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. / 23102922).

 

 

 

Kontaktoplysninger

Judo Danmark
Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

Telefon: (+45) 4326 2920
Fax: (+45) 4326 2919
E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Find os på Facebook

Judo Danmark på Facebook