International støtte til Judo Danmark

til .

EJU og IJF tror på potentialet i dansk judo og støtter de danske kæmpere økonomisk ved stævner og træningslejre over hele verden.

 Igennem de senere år har Judo Danmark fået omfattende støtte fra både det europæiske judoforbund, EJU, og det internationale judoforbund, IJF. Støtten går til, at udvalgte kæmpere kan deltage i træningslejre og turneringer og til et skoleprojekt, hvor IJF har finansieret måtter og gier, så en række folkeskoler i Danmark kan få judo på programmet i en periode. Samarbejdet er kommet i stand takket være en ihærdig lobbyindsats fra forhenværende landstræner, Miguel Lopes, gode sportslige resultater fra kæmperne og en vurdering fra forbundenes side af, at judo har et stort potentiale i Danmark.

 

For EJU’s vedkommende blev samarbejdet indledt, da vicepræsidenten, Michal Vachun, som er en gammel ven af dansk judo, så Frederik Jørgensen kæmpe og klare sig godt. Samarbejdet betød i første omgang, at Frederik fik mulighed for at deltage ved de bedste EJU-træningslejre, OTC. Siden har EJU’s nye sportsdirektør, Wieslaw Blach og Martin Poiger, der leder EJU’s hovedkontor, besluttet at støtte Emilie Sook og Mathias Madsen efter at have fulgt deres gode resultater.

Samarbejdet med IJF begyndte efter Benjamin Troests flotte femteplads ved U23-EM i november 2014. Miguel Lopes har derefter holdt en lang række møder i forbindelse med stævner og træningslejre rundt om i verden, som dels har resulteret i skoleprojektet og dels har betydet, at støtten til Judo Danmarks bedste kæmpere er blevet fortsat.

 

Siden støtten kom i stand, har Judo Danmark udover skoleprojektet blandt andet fået støtte til deltagelse til Grand Prix stævner i Samsun, Budapest, Zagreb, Düsseldorf, Almaty, Antalya og formentlig Hohot eller Cancun. Vi har fået støtte til Grand Slam i Paris i to omgange og desuden i Baku, Abu Dhabi og Yekaterinburg. IJF og EJU har desuden støttet kæmpernes deltagelse ved en lang række træningslejre.  

 

 

Kontaktoplysninger

Judo Danmark
Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

Telefon: (+45) 4326 2920
Fax: (+45) 4326 2919
E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Find os på Facebook

Judo Danmark på Facebook