DIF Soldaterprojekt og DJU har indgået et unikt samarbejde

til .

Dansk Judo og Ju-Jitsu Union har sammen med 15 Judo- og Ju-Jitsuklubber valgt at støtte op om DIF Soldaterprojekt.

DIF Soldaterprojekt er for alle skadede veteraner. Projektet skal bidrage til, at psykisk og fysisk sårede veteraner inspireres og støttes til at finde tilbage til et selvstændigt og meningsfyldt liv.

Projektet skal anvende idræt som middel til at understøtte veteranernes reintegration med fokus på at skabe sociale netværk og øget livsindhold for den enkelte veteran.

Projektet skal også skabe forudsætningerne for, at veteranerne over tid kan indgå i den almindelige foreningsidræt i veteranens nærområde. Dette sker ved først at etablere platforme, hvor veteraner i mindre og trygge  rammer kan motiveres til at komme i gang med idræt (safe zones). Derfra skal der etableres en naturlig overgang til, at idrætsaktiviteten for veteranerne kan fortsætte i den lokale idrætsstruktur.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har bevilget midler til den treårige projektperiode. Sammen med  Forsvarsministeriets bevilling påtages et ansvar for at hjælpe de soldater, der har betalt en høj pris under udsendelse i internationale militære missioner. Projektet skal være fundamentskabende i idrættens aktiviteter og idrætstilbud gennem blandt  andet allerede etablerede aktiviteter med henblik på at genetablere den nødvendige livsbalance, som kræves i overgangen fra militær til civil.

​DIF Soldaterprojekt løber frem til 31. december 2019.

Vil din klub være med i projektet?

Aftalen mellem DIF Soldaterprojekt og Dansk Judo og Ju-Jitsu Union betyder, at skadede veteraner har mulighed for at prøve kræfter med Judo og Ju-Jitsu i udvalgte klubber rundt om i landet.

​Indeholdet af aftalen giver skadede veteraner mulighed for et introforløb som dækker over:

  • Klubben tildeler en person, som hjælper og støtter veteranen i 4 måneder
  • Veteranen træner gratis i klubben i 4 måneder
  • Der stilles en lånegi til rådighed i de 4 måneder
  • Mulighed for at veteranen og hans familie prøver sporten et par gange alene (hvis de ønsker det) i dojoen inden de kommer på et hold
  • I enkelte klubber kan tilbuddet være lokalt tilpasset

Hvis din klub vil være med i projektet, så kontakt udviklingskonsulent Karina (Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. / 23102922) for yderligere information.

Du kan læse mere om projektet her

Se billeder fra DIF Soldaterprojekts julecamp for skadede veteraner og deres familier afholdt den 16.-17. dec. i DGI-Huset Vejle, hvor de prøvede judo, på DIF Soldaterprojekts facebookside her 

 

Kontaktoplysninger

Judo Danmark
Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

Telefon: (+45) 4326 2920
Fax: (+45) 4326 2919
E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Find os på Facebook

Judo Danmark på Facebook