Danish Open 2018

til .

Det første Danish Open i judo blev afholdt i Vejle i weekenden den 10.-11. februar 2018.

Til Vejle Judo Klubs event-koncept er knyttet en række side-events.

 

Fredagen før stævnet var Vejle Kommunes skolebørn inviteret til prøvetræning i forskellige kampsporter. Her samarbejdede Vejle Judo Klub med Vejle Kommune med klubberne for Tae Kwondo, Ninjutsu, Aikido, Karate, Jiu Jitsu og judo. 612 skoleelever fra 4 – 8 klasse testede både kampsport, DGI Huset og arrangørerne. Heldigvis havde mange trænere fra de respektive klubber tilbudt deres træningsassistance, og derfor blev prøvetræningen en succes.

 

 

Parallelt med skolearrangementet afholdt Vejle Kommune en Para Hub, hvor virksomheder præsenterede deres para-mobilitetsprodukter. Arrangementet var udformet som et seminar med tilhørende mini-udstilling.

 

Lørdag stod naturligvis i judo’ens tegn.

Omkring 500 judo-atleter fra 20 nationer havde valgt Danish Open.

Langt den største del slog sig ned på nabohotellet, mens 75 slog lejr i Vejle Judo Klubs nye dojo, der bekvemt kan deles i 2 af en skillevæg.

Lørdag kl. 12.00 blev stævnet officielt åbnet med taler af Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen, Judo Danmark formand, Martin Kirkhammer, og særlig indbudt direktør for Tokai University European Center, Mr. Yamamoto, der i sin tale understregede det tætte samarbejde om Matsumae Cup, som Vejle Judo Klub er vært for i 2019.

Mens kampene fortsatte på de 4 kamparealer var arrangørerne vært for en officiel åbningsreception for særligt indbudte fra sport, presse, business og myndigheder.

I en særlig indrettet dojo i DGI Huset havde Danish Open inviteret en lille gruppe blinde og svagtseende til at træne judo. Træningen stod Søren Studsgaard fra Århus Judo Klub for, og sammen med hans dygtige assistenter har trænergruppen fået en fantastisk ros for deres nærværende træning.

Efter lørdagens finalestævne, kunne Danish Open deltagerne udfordre hinanden på en helt anden måde. De var nemlig inviteret til Campus Vejle, 500 m fra DGI Huset, hvor menuen stod på e-games og drone fights.

Imens havde Danish Open arrangørerne, i samarbejde med Judo Danmark, inviteret til Coach Night, hvor trænere, officials, dommere og arrangører kunne netværke.

 

Søndag stod naturligvis på 2. akt af judoen, der endnu engang professionelt blev ledet af Mathias Sache Skrubbeltrang.

Finaledelen søndag bød på en udfordring, da en finaledeltager heftigt påpegede en fejl. Fejlen blev anerkendt af både dommere og stævneleder, og en pragmatisk løsning med 2 vindere og 2 guldmedaljer blev godkendt af alle parter.

Efter stævnets afslutning blev 400 m2 måtter flyttet fra opvarmningshallen til Sepktrum, så de 175 campdeltagere kunne boltre sig på ca. 800 m2 måtter mandag og tirsdag.

Imens Vejles frivillige flyttede måtter, kunne deltagerne tage til koncert med en lokal musikgruppe. På ”Værket”, Vejles alternative spillested, blev der endvidere budt på hjemmebag, kaffe og the.

 

Mandag var der fuld blus på camp’en og om eftermiddag, altså mellem 2 træningspas, var camp-deltagerne inviteret til at besøge Økolariet i Vejle, hvor man kan få et interessant og lærerigt indtryk af Vejle i et økologisk perspektiv.

 

Tirsdag var sidste camp-dag og Danish Open blev afsluttet og lukket ned for 2018.

 

Her er et udpluk af billeder fra Danish Open 2018. Se flere billeder her

 

 

 

 

 

 

 

Kontaktoplysninger

Judo Danmark
Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

Telefon: (+45) 4326 2920
Fax: (+45) 4326 2919
E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Find os på Facebook

Judo Danmark på Facebook