FIT FIRST 10 er skudt igang

til .

Judo Danmark er et af de forbund, der greb chancen (sammen med 9 andre forbund) og takkede ja til at deltage i FIT FIRST 10, som er et partnerskab mellem Syddansk Universitet (SDU), Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund (DIF). FIT FIRST 10 handler om højintens og involverende idræt og bevægelse i indskolingen.

De 10 forbund har udviklet 3-6 lektioner á 40 minutters varighed med fokus på højintens træning, bevægelse og involvering. Alle lektioner er samlet i én manual. Martin Lykkegaard har stået i spidsen for udvikling af judolektionerne.


Professor i Sport og Sundhed ved SDU Peter Krustrup, Martin Lykkegaard fra Gerlev Idrætshøjskole og DJUs udviklingskonsulent Karina Sørensen.

Læs mere om konceptet i manualen og se, hvad lærere samt pædagoger er blevet præsenteret for her 

Konceptet er udviklet på baggrund af omfattende forskning og kan bruges som argument og løftestang for skolesamarbejde, men også som argumenter overfor nye medlemmer. I kan derfor bruge forskningens resultater og fortælle skoler og forældre hvor god vores sport er for børns generelle sundhed, herunder; indlæring, muskelstyrke, bedre balance, stærkere knogler og bedre hjertesundhed.


Præsentation af FIT FIRST v/ DIFs udviklingschef Anne Pøhl ifm. seminar i Brøndby den 11. marts 2019.

Projektet blev skudt i gang ved afholdelse af to seminarer for cirka 250 lærere og pædagoger i sidste uge i hhv. Brøndby og Odense. Den 27. marts afholdes sidste seminar i Århus. Flere lærere og pædagoger har vist interesse for skolesamarbejde med lokale judoklubber. I kan derfor blive kontaktet af interesserede lærere eller pædagoger.

Spørgsmål kan rettes til DJUs udviklingskonsulent Karina Sørensen, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. / 23102922.

 

Kontaktoplysninger

Judo Danmark
Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

Telefon: (+45) 4326 2920
Fax: (+45) 4326 2919
E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Find os på Facebook

Judo Danmark på Facebook