Dansk Judo har samlet judoudstyr ind til fattige børn i Nepal og Bhutan

til .

 

Forud for Judo Danmarks Sommerlejr 2019, har en masse judofolk fra hele landet samlet brugt judo- og sportsgrej ind til fattige børn i Nepal og Bhutan.

 

Sabrina Filzmoser fra Østrig er blevet en god bekendt af dansk judo. Sabrina er gode venner med Danmarks landstræner, Peter Scharinger, og hun arbejder med judo-projekter blandt fattige i Nepal og Bhutan. Børnene i disse områder har stort set intet, og mangler mange basale ting i hverdagen. Her kan Filzmosers judo-skoler give en masse håb og indhold i livet for børnene, som er fulde af styrke og drømme.

 

Sabrina Filzmoser besøgte Judo Danmarks Sommerlejr på Gerlev Idrætshøjskole, hvor hun både var træner og trænede selv, idet hun kæmper hårdt for at komme til sig 4. (!) OL, som afholdes i Tokyo næste år. Endvidere afholdt hun et foredrag om sin judo-karriere og om projekterne i Nepal og Bhutan. Under dette foredrag blev hun afbrudt af en flok stolte judo-børn, som var glade for at kunne overdrage poser og sække med brugt grej, som skal sendes ned til skolerne. 

 

Judo Danmark har nu en større samling judo-grej, som skal transporteres til Himalaya. Det er ikke helt gratis, og ville være en tung omkostning for Judo Danmark som forbund eller for selve projekterne. Derfor er forbundet glade og taknemmelige for at have modtaget en privat donation, som gør det muligt at sikre, at grejet kommer det rigtige sted hen.

 

Judo Danmarks formand, Søren Studsgaard, vil under det kommende VM i Tokyo mødes med præsidenten for Nepals judo-forbund og aftale, hvordan tingene og samarbejdet tilrettelægges bedst muligt.

 

Skulle du have aflagt judogrej eller sportstøj, som du tænker kunne gøre mere gavn hos fattige børn end i bunden af dit klædeskab, så kan det stadig nås. Grejet samles på Judo Danmarks kontor i Idrættens Hus, og vil blive afsendt i løbet af september.

 

Som afslutning kan det nævnes, at projekterne også mangler frivillige trænere. Man kan være frivillig trænere i kortere eller længere perioder. Man skal selv betale rejsen, men opholdet er gratis, og der er også mulighed for at se sig om på trekkingture eller lignende indimellem. Hvis dette skulle have interesse for judo-trænere, kan landstræner Peter Scharinger eller formand Søren Studsgaard kontaktes.

 

 

 

Kontaktoplysninger

Judo Danmark
Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

Telefon: (+45) 4326 2920
Fax: (+45) 4326 2919
E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Find os på Facebook

Judo Danmark på Facebook