Judo for blinde

 

Judo for blinde og svagsynede
Judo betyder ”Den milde vej” idet det er en kampsport, hvor det er muligt at kæmpe og træne, uden at skade hinanden. I judo taler man om eftergivenhed, hvor den der angribes, giver efter for angriberens kræfter og anvender disse til at overvinde angriberen med.

Men judotræning handler også om mange andre ting. Der trænes basisbevægelser, og netop bevægelse af og bevidsthed om kroppen er grundlæggende for et barns udvikling. Judo er motorisk udviklende.

De fleste judoklubber i Danmark bruger aldersrelaterede træningsformer, som tilgodeser de forskellige udviklingstrin børnene befinder sig på. Og den øgede fysiske styrke, smidighed og gode form, vil øge barnets selvrespekt, og respekt for andres forskelligheder. Judo er en kontakt sport, hvor tæt fysisk kontakt er grundlæggende, og derfor kan judo for blinde og svagtseende også dyrkes sammen med seende. Man træner og kæmper ud fra de samme principper og regler, og det er derfor let at kunne indgå på eksisterende hold.

Judo er en stor international sport, men ny for blinde og svagtsynde i Danmark. Der er stor opbakning sportsligt i klubber og blandt trænerne, så adgangen lokalt vil også være muligt.  

Kontakt
Karina Sørensen, udviklingskonsulent Judo Danmark: 2310 2922 / Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.                
Peter Kock Hansen, udviklingskonsulent Parasport Danmark: 2032 1418 / Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Martin Bruun, judotræner kontaktperson: 2173 7377 / Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Lykke Vested, synshandicappet judokæmper: 4054 8214 / Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Parajudo på Facebook: https://www.facebook.com/groups/1223556687698763/

Læs artikler m.m. om judo for blinde og svagtseende herunder.

  • På den årlige sommerskole på Synscenter Refnæs ved Kalundborg fik børnene mulighed for at prøve kræfter med judo. Læs og se billeder fra sommerskolen her
  • Øjensynligt - Landsforening af forældre for blinde og svagtsynede. Artikel om judo i foreningens medlemsblad: Øjensynligt 2017-3 her

Herunder ses billeder fra træningsweekend for blinde og svagtseende ifm. Matsumae Cup 2017 i Vejle. Kom og vær med næste gang. Du finder invitationen her

 

Kontaktoplysninger

Judo Danmark
Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

Telefon: (+45) 4326 2920
Fax: (+45) 4326 2919
E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Find os på Facebook

Judo Danmark på Facebook