Judo i skoler & SFO'er

Alle judoklubber i Danmark har gode erfaringer med judoforløb på skoler og i SFO'er.

Eksempelvis har adskillelige klubber og skoler været med i Judo Danmarks skoleprojekt, Judo i Skolen for 0.-3. klasseelever. Her får skolen mulighed for at låne judodragter til eleverne samt tykke puzzlemåtter til judoforløbet.

Judo Danmark været med i et nyt skolekoncept, FIT FIRST 10. FIT FIRST 10 er et koncept med højintens og involverende idrætsaktiviteter fra 10 idrætsgrene. Syddansk Universitet (SDU), Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund (DIF) med 10 specialforbund, herunder Judo Danmark, har indgået et stærkt partnerskab og udviklet et unikt koncept, hvor viden og erfaring med forskning, undervisning, læring og aktivitetsudvikling indenfor idræt går hånd i hånd.

Du kan læse mere om konceptet her

Men er Judo noget for jer?
Atmosfæren omkring judo er præget af gensidig respekt og disciplin, men der er også plads til sjove, udfordrende lege samt skæg og ballade. Judo styrker børnenes motoriske og fysiske færdigheder, forbedrer deres kondition og giver desuden selvbeherskelse og øget selvværd.

Et nøgleelement er samarbejde som forudsætning for udvikling. Hensyn til træningspartnerne er en uomgængelig nødvendighed. Uden hensyn - ingen partner - uden partner ingen læring.

Judo er en livsform og en skolingsvej, der udvikler dig på alle planer. Judo betyder ‘den milde vej’, og det er et billede på, at eftergivenhed sejrer over styrke. Men tag ikke fejl: Der ligger ingen svaghed gemt i det.

Slag og spark er ikke tilladt i judo, for det drejer sig ikke om at slå din modstander halvt fordærvet. I judo vinder du på point for korrekt udført teknik – ikke på at påføre skade. Hvis du kan kaste din modstander i gulvet eller fastholde ham i et osae waza (holdegreb), vinder du kampen.

 

Vil du vide mere om judo?

Læs mere på Dyrk Judo Nu her

Se forslag til fire undervisningstimer i judo her

Find din nærmeste judoklub her

 

Har du spørgsmål eller ønsker din skole eller SFO et judoforløb, så er du velkommen til at kontakte Judo Danmarks breddechef Flemming Otvald på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Kontaktoplysninger

Judo Danmark
Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

Telefon: (+45) 4326 2920
Fax: (+45) 4326 2919
E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Find os på Facebook

Judo Danmark på Facebook