JUDO FOR BLINDE OG SVAGTSEENDE

Judo for blinde og svagtseende

Judo betyder ”Den milde vej” idet det er en kampsport, hvor det er muligt at kæmpe og træne, uden at skade hinanden. I judo taler man om eftergivenhed, hvor den der angribes, giver efter for angriberens kræfter og anvender disse til at overvinde angriberen med.

Men judotræning handler også om mange andre ting. Der trænes basisbevægelser, og netop bevægelse af og bevidsthed om kroppen er grundlæggende for et barns udvikling. Judo er motorisk udviklende.

De fleste judoklubber i Danmark bruger aldersrelaterede træningsformer, som tilgodeser de forskellige udviklingstrin børnene befinder sig på. Og den øgede fysiske styrke, smidighed og gode form, vil øge barnets selvrespekt, og respekt for andres forskelligheder. Judo er en kontakt sport, hvor tæt fysisk kontakt er grundlæggende, og derfor kan judo for blinde og svagtseende også dyrkes sammen med seende. Man træner og kæmper ud fra de samme principper og regler, og det er derfor let at kunne indgå på eksisterende hold.

Judo er en stor international sport, men ny for blinde og svagtsynde i Danmark. Der er stor opbakning sportsligt i klubber og blandt trænerne, så adgangen lokalt vil også være muligt.


Kontakt

Peter Kock Hansen, udviklingskonsulent Parasport Danmark: 2032 1418 · pkh@parasport.dk

Martin Bruun, judotræner kontaktperson: 2173 7377 · msb.bruun@gmail.com

Lykke Vested, synshandicappet judokæmper: 4054 8214 · lykke@kropsmassage.nu


Læs artikler m.m. om judo for blinde og svagtseende herunder.

  • På den årlige sommerskole på Synscenter Refnæs ved Kalundborg fik børnene mulighed for at prøve kræfter med judo. Læs og se billeder fra sommerskolen her

  • Øjensynligt - Landsforening af forældre for blinde og svagtsynede. Artikel om judo i foreningens medlemsblad: Øjensynligt 2017-3 her


Herunder ses billeder fra træningsweekend for blinde og svagtseende ifm. Matsumae Cup 2019 i Vejle og fra et Para dommer/trænerseminar i forbindelse med Danish Open 2020.

Kom og vær med næste gang der er træningsweekend i Vejle i februar 2021. Du finder invitationen her

Paracamp 2019

Paracamp 2019

Paraseminar 2020

Paraseminar 2020