JUDOVÆRDIER

Judo er en sport, men også en livsstil

Gennem årtier, har judo lært os flere vigtige livsværdier. Disse værdier er til stede i enhver judo-lektion overalt i verden, hvor vi lærer og underviser vores judosamfund om mod, respekt, beskedenhed, venskab, ære, oprigtighed, selvkontrol og høflighed.

Lad vores sportsværdier inspirere dig i dit daglige liv.

Beskrivelse af judoens værdier

Mod: At turde gøre det rigtige

Vær modig i enhver situation. Gå på måtten med oprejst pande, både til træning og til konkurrencer. Giv aldrig op - selvom et nederlag er truende eller modstanderen overlegen.

Oprigtighed: At søge sandheden og udtrykke sig ærligt

Vær ærlig overfor dig selv og for andre. Kæmp fair, uden usportslige handlinger og bagtanker.

Respekt: Uden respekt er der ingen tillid

Respekter dine omgivelser og alle mennesker omkring dig. Mød dine trænere og partnere med høflighed. Anerkend deres bedrifter - alle gør det bedste, de kan.

Selvkontrol: At have kontrol over sig selv og sine største udfordringer

At have forståelse for punktlighed og disciplin under uddannelse og konkurrence. Hold fokus når du er på måtten - selv i uretfærdige situationer. De, der har kontrol over sig selv, kan klare selv de største udfordringer.

Høflighed: Storhed kommer fra, hvordan vi behandler andre

Du skal behandle dine træningspartnere og modstandere som venner. Vis respekt for alle judokaer med en korrekt hilsen.

Venskab: Et af de største menneskelige behov

Fordi ingen kan opnå succes alene.

Beskedenhed: Der er mere end os selv

Lad være med at sætte dig selv i rampelyset. Tal ikke overdrevet om din succes. Orientér dig mod de bedre og ikke mod dem, hvis præstationsniveau du allerede har opnået. Hjælp din makker med at lære teknikkerne korrekt. Vær en god uke. Støt begyndere og hjælp de nye til at finde deres plads i gruppen.

Ære: Vær tro mod sit ord og sine principper

Selv i modgang skal vi holde os til vores værdier. Når dette er overstået, skal vi rejse os igen, fortsætte vores liv - stærkere og sundere. Snart vil vi fejre, fylde stadionerne og se verdens største sportsbegivenhed, nemlig De Olympiske Lege.